Nattavaara Skoter & Fritidsförening

Vi önskar finnas till för våra medlemmar i ett nära samarbete. Kom gärna med förslag och ideér som leder till en levande landsbygd!

 

Nattavaara SFF bildades den 14 september 1986 med målsättning att tillvarata medlemmars intressen både sommar och vinter. Vi har firat 30-årsjubileum och känns hedransvärt att föreningen fortfarande lever och utvecklas

 

Nattavaara SFF försöker utforma verksamheten baserat på våra medlemmars intressen, så långt det är möjligt inom våra verksamhetsområden.

Vårt mål är att försöka bidra med allsidiga friluftsaktiviteter som håller vår landsbygd både attraktiv och levande.

Det handlar också om att se Nattavaarabygden som en helhet där Nattavaara SFF gärna vill vara en del av denna helhet, tillsammans med övriga aktörer.

På egen hand är vi faktiskt inget!

Tillsammans kompletterar våra föreningar, företag och övriga aktörer Nattavaarabygden på ett fint sätt, vilket gynnar oss alla men främst våra besökare.

Ju fler besökare som väljer Nattavaarabygden som en destination, desto mer ringar på vattnet till bygden med bland annat ökad handel hos Handlarn. 

Det skall vara kul att komma hit, helt enkelt! Och kanhända någon som vill flytta hit? smile

 

1986 var skoterintresset brinnande stort och föreningen var under 90-talet aktiv tävlingsarrangör med dragracing och backrace uppför alpinbackarna på Dundret. Mycket populära tävlingar med stort deltagarantal från hela länet

Det mest minnesvärda arrangemanget var Gällivare-Nappet som ägde rum i slutet av april under 15 årAntal pimpelfiskare, som kom både från Sverige och Finland, kunde vara upptill 2500 st.

Det attraktiva prisbordet lockade många besökare och man kunde även vinna fina vinster fast man inte fick napp. En bil stod som 1:a pris till den lyckliga vinnaren med flest fiskar. 

Det var väl inarbetade och mycket duktiga funktionärer som såg till att tävlingen genomfördes smidigt och proffsigt. Vi minns Gällivare-Nappet som föreningens milstolpe och något som vi är mycket stolt av att ha genomfört under så lång tid.

Föreningen underhåller vinterleder kring Nattavaaras vackra natur som används flitigt av både skoteråkare som skidåkare. Fina promenader med hund till fots eller sparkstötting fungerar också klockrent. Vinterlederna binder samman byarna Nattavaara och Nattavaaraby med anslutningsled till Saitisjöarna och Saiti-stugan. 

Den historiska leden "Malmens Väg" passerar genom Nattavaaraby med sträckning från Gällivare till Melderstein, dragen efter historiska stråk så som leden ringlade sig kring sekelskiftet och malmbrytningens första era.

Vi bedriver fiskevård i Saitisjöarna där vi årligen inplanterar fisk

 

 

 

 

 

Facebook

 

10% rabatt, om du är medlem i NSFF!

Nattavaara SFF

Box 11

982 06 Nattavaara

SWISCH:  123 613 86 55

BANKGIRO: 941-9532

 

ANVÄND KONTAKTFORMULÄRET vid:

 

            

Skriv NAMN + VAD betalningen gäller

Saiti-stugan         Belopp + namn

Medlemskort            50:- + namn

Fiskekort dag           90:- + namn

Årsfiskekort            500:- + namn

Årsfiskekort familj   700:- + namn