Nattavaara Skoter & Fritidsförening

Vi önskar finnas till för våra medlemmar i ett nära samarbete. Kom gärna med förslag och ideér som leder till en levande landsbygd!

 

Nattavaara SFF bildades den 14 september 1986 med målsättning att tillvarata medlemmars intressen både sommar och vinter. Vi har firat 30-årsjubileum och känns hedransvärt att föreningen fortfarande lever och utvecklas

 

1986 var skoterintresset brinnande stort och föreningen var under 90-talet aktiv tävlingsarrangör med dragracing och backrace uppför alpinbackarna på Dundret. Mycket populära tävlingar med stort deltagarantal från hela länet

Det mest minnesvärda arrangemanget var Gällivare-Nappet som ägde rum i slutet av april under 15 årAntal pimpelfiskare, som kom både från Sverige och Finland, kunde vara upptill 2500 st.

Det attraktiva prisbordet lockade många besökare och man kunde även vinna fina vinster fast man inte fick napp. En bil stod som 1:a pris till den lyckliga vinnaren med flest fiskar. 

Det var väl inarbetade och mycket duktiga funktionärer som såg till att tävlingen genomfördes smidigt och proffsigt. Vi minns Gällivare-Nappet som föreningens milstolpe och något som vi är mycket stolt av att ha genomfört under så lång tid.

Föreningen underhåller vinterleder kring Nattavaaras vackra natur som används flitigt av både skoteråkare som skidåkare. Fina promenader med hund till fots eller sparkstötting fungerar också klockrent. Vinterlederna binder samman byarna Nattavaara och Nattavaaraby med anslutningsled till Saitisjöarna och Saiti-stugan. 

Den historiska leden "Malmens Väg" passerar genom Nattavaaraby med sträckning från Gällivare till Melderstein, dragen efter historiska stråk så som leden ringlade sig kring sekelskiftet och malmbrytningens första era.

Vi bedriver fiskevård i Saitisjöarna och Mörtsjön där vi årligen inplanterar fisk. Läs mer om fiske under denna flik

 

Nattavaara Skoter & Fritidsförenings styrelse 2019

Dick Lannerblad, ordförande

Gunvor Ojanlatva, kassör

Lena Jönsson, sekreterare

Lars Sjöström, ledamot

Per Lundmark, ledamot

Tobias Gramner, ledamot

Lars Johansson, suppleant